Het lopen is succesvol geworden omdat je dit overal kan doen en je weinig materiaal nodig hebt.

Waar vele mensen voordien vroegtijdig afhaakten om 5 kilometer te lopen, slaagde Start to run erin vele mensen te motiveren om alsnog door te zetten. Door het succes zijn er vele programma’s in navolging geweest die mensen aanzetten om te fietsen, roeien, golfen en zelfs vegetarisch te worden.

start to run mp3 en ipod gebruikHet is perfect mogelijk om het start to runprogramma te volgen met hardloopschema’s die op onze website te vinden zijn. Om deze te vinden moet je niet veel moeite doen, want ze zijn heel ruim beschikbaar. Bij aanvang wissel je vaak af tussen lopen en wandelen, wat zich in een later stadium meer en meer toespitst tot langere duurlopen totdat er geen pauze meer is. Dat is het opbouwende principe van start to run dat bij heeft gedragen tot de laagdrempeligheid ervan: voor ieder loopprofiel is er wel een schema te vinden zodat ook mensen zonder enig loopverleden binnen een aantal maanden de vijf kilometer kunnen lopen. Bij atletiekclubs die start to runprogramma’s aanbieden kan je gemakkelijk de vijf kilometer halen zonder nog maar de computer op te zetten.

Aangezien hedendaagse mp3-spelers schokbestendig zijn tegenover de oude discmans zijn initiatiefnemers gestart met het opmaken van mp3-programma’s die de loper moeten motiveren tijdens zijn poging om de 5 kilometer te halen. Buiten gespecialiseerde programma’s is het ook heel erg aangenaam om muziek op te hebben tijdens het lopen, omdat deze je motiveert en je door moeilijke momenten heen kan helpen. Onderzoek heeft overigens aangewezen dat je werk- en sportritme zich aanpast aan het ritme van muziek.

Top 10 muziek start to run op mp3

Het volgende top 10 lijstje zijn de meest gedownloade liedjes op de mp3 door de start to runners en hardlopers. Muziek geeft als het ware een boost, kan je vrolijk of kwaad maken waardoor je zin krijgt om meer of harder te lopen of sporten! Muziek is een goede motivatie voor sporters en zeker lopers! Op tv zien we meestal ook dat topsporters hoofdtelefoons dragen vòòr de wedstrijd, zo proberen ze hun psychologisch sterk te maken om hun prestaties te verbeteren.

  • Eye Of The Tiger – Survivor
  • Stereo Love – Edward Maya & Vika Jigulina
  • Given to Fly – Pearl Jam
  • Pump It – The Black Eyed Peas
  • Numb – Linkin Park
  • All the Things she said – Tatu
  • Till I Collapse – Eminem feat. Nate Dogg
  • Sex On Fire – Kings Of Leon
  • Waka Waka – Shakira
  • Club Can’t Handle Me – Flo Rida ft. David Guetta

Hieronder vind je alvast een inspirerende filmpje:

Een leuke afbeelding die jou misschien kan motiveren om te lopen: start to run motivatie