Eten of niet voor het lopen ?

Voeding en eten of niet voor het lopen Wanneer u gaat lopen, kan u beter niet teveel gegeten hebben, want dit kan leiden tot krampen. Met honger vertrekken is ook niet goed. Wanneer u loopt met een lege maag hebt u kans dat u geen energie meer zal hebben. Het beste is om een lichte snack te eten of een maaltijd 1,5 tot 2 uur voor het lopen. Kies iets met veel koolhydraten en weinig vet, vezels en proteïne.

Hoe gehydrateerd blijven voor, tijdens en na het lopen ?

Voldoende gehydrateerd blijven is zeer belangrijk voor uw loopprestatie en u zal minder kans hebben om misselijk te worden door de warmte. Wanneer u gedehydrateerd bent, leidt dit tot vermoeidheid, slechtere coördinatie en spierkrampen. Lopers moeten aandacht besteden aan wat en hoeveel ze drinken voor,tijdens en na het lopen.

Hydratatie voor het lopen

hydratatie en drinken bij het lopen Als je een lange afstand loopt of een wedstrijd loopt is het belangrijk dat u goed gehydrateerd bent de dagen voor uw lange afstand of wedstrijd. U bent goed gehydrateerd wanneer u ten minste zes keer per dag grote hoeveelheden bleke urine plast. In de dagen voor uw wedstrijd drinkt u best genoeg water en probeer alcoholische dranken te mijden. Een uur voor het lopen drinkt u best een halve tot 3/4de liter water en stop nadien met drinken tot net voor de wedstrijd of afstandsloop en drink dan ongeveer 25 cl.

Drinken tijdens het lopen

Een algemene regel voor drinken tijdens het lopen is ongeveer 15 cl water drinken iedere 20 minuten lopen. Bij langere trainingen of wedstrijden drinkt u best sportdrank om het zout en mineralen aan te vullen die u verliest tijdens het zweten.

Drinken na het lopen

Vergeet niet om na het lopen ook water of sportdrank te drinken. Als uw urine na het lopen donker geel is moet je blijven drinken, want dit is het teken dat je gedehydrateerd bent. De normale kleur is een lichte limonade kleur.